Kennisbank overzicht

Voor de verdere verwerking en analyse van de door nodes gegenereerde data is een applicatieserver nodig. De applicatieserver ontvangt de data van een netwerk zoals TTN, KPN of een private LoRa netwerk. Nadat de data is ontvangen kan een applicatieserver hier een toegankelijke weergave van maken of een analyse op uitvoeren.

Een applicatieserver kan zelf worden ontwikkeld of er kan gebruik worden gemaakt van een bestaande applicatieserver. Het voordeel van het zelf ontwikkelen van een applicatieserver is dat de applicatie exact aansluit op de toepassing. Hiervoor is wel de benodigde kennis vereist voor het ontwikkelen van een dergelijke applicatie. Een standaard applicatieserver biedt meestal ondersteuning voor verschillende nodes en bevat verschillende standaard weergaven voor de data.

Een voorbeeld van zo’n platform is de MySensors applicatie. In het MySensors platform kan de data van een node worden weergegeven in een grafiek en is het mogelijk alarmen in te stellen voor meetwaarden. Voor meer informatie over het MySensors platform en de abonnementsvormen kunt u contact opnemen met Delmation Products.