Posted on

Prullenbakken verbonden met internet

Een object waar niet snel aan gedacht wordt om te verbinden met internet is een prullenbak. Het aantal prullenbakken in winkelcentra en woonwijken is erg groot. De gemeente en beheerders van de winkelcentra moeten deze prullenbakken legen om het gebied schoon te houden. Sommige van deze prullenbakken zitten al na een paar uur vol en andere zijn pas na een paar dagen vol. Degene die de prullenbakken legen lopen soms dus voor niks naar een prullenbak of ze komen aan en de hele prullenbak is overvol. Dit proces kan je slimmer regelen door middel van het Internet of Things.

Door in de prullenbak een sensor te hangen die aangeeft wanneer de prullenbak vol zit kan er snel gereageerd worden. Door de prullenbakken snel te legen voorkom je dat het afval op de straat terecht komt omdat het niet meer in de prullenbak paste. Op deze manier kunnen de werknemers de prullenbakken met een andere routing legen en hoeven zij niet meer elke prullenbak te controleren of deze vol is. Dit scheelt veel tijd en bespaart dus kosten op het personeel.

Een ander voorbeeld is om in gezamenlijke afvalcontainers een sensor te hangen. De gemeente leegt deze containers een paar keer per maand, maar sommige containers zijn veel sneller vol. Dit kan komen omdat bepaalde containers in drukkere gebieden staan. Door een sensor in deze containers te hangen die aangeeft wanneer de container vol is kan de gemeente hierop inspelen. De vuilniswagens hoeven niet meer onnodig langs bepaalde containers te rijden die bijvoorbeeld maar voor de helft vol zitten. De routing kan worden aangepast en er wordt geen tijd verspeeld aan het legen van halfvolle containers. Op deze manier kost het de vuilniswagen minder benzine en er wordt tijd over gehouden dus scheelt dit in de personele kosten.